پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: صیانت از امنیت کلانشهری همچون مشهدالرضا(ع) ازجمله توفیقات ما بود پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود مجلس به دنبال استیضاح وزیر راه و شهرسازی؟ درباره چالش‌ها و راهکار‌های اجرای قوانینی که روی کاغذ مانده‌اند | قوانین نامیزان ابلاغ ۲ ماده واحده از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور بحث و جدل مجلس و شورای عالی فضای مجازی بر سر کاسبان فیلترشکن؛ مقصر کیست؟ ستاد کل نیروهای مسلح: اتفاقات سوریه، محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است امیر نصیرزاده: سلسله رزمایش‌های ما، توان و قدرت دفاعی ما را نشان خواهد داد عراقچی در پکن با وزیر امور خارجه چین دیدار کرد درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه انتصاب اولین فرماندار زن در تاریخ استان کرمان + سوابق نمایش قدرت دفاعی کشور با رزمایش‌های هفته آتی حمایت از غزه در قلب انگلستان (۷ دی ۱۴۰۳) روسیه اعلام کرد: در روز سقوط هواپیمای آذربایجان، هدف حملات پهپادی اوکراین بودیم پزشکیان: از شرایط سخت تامین برق و گاز عبور کردیم| به فکر سال آینده باشیم علت سقوط هواپیمای آذربایجانی مشخص شد جمع‌بندی کمیسیون انرژی مجلس از دلیل قطعی برق پاییز ۱۴۰۳ آیت‌الله علم‌الهدی: اساس فتنه ۸۸ براندازی نظام و انقلاب اسلامی بود | مردم در مقابل فتنه‌های دشمن غافل نباشند عملیات ضدصهیونیستی در تل‌آویو یک کشته برجای گذاشت (۷ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

عاقبت مصوبه غیر الزام آور پارلمان!

  • کد خبر: ۱۴۷۶۰۳
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۹
عاقبت مصوبه غیر الزام آور پارلمان!
درباره مصوبه غیرالزام آور اخیر پارلمان اروپا، فرانسوی ها، آلمانی‌ها و کشور‌های مهم دیگر اتحادیه مثل ایتالیا و اسپانیا به خوبی می‌دانند که اگر بخواهند این مصوبه را بپذیرند و اجرا کنند، منافع و امنیت ملی آن‌ها به صورت جدی به خطر می‌افتد.

کشور‌های عضو اتحادیه اروپا و مشخصا کشور‌های مهم این اتحادیه از جمله آلمان و فرانسه که از قضا نقش محوری هم دارند، رویه‌ای را که در طول سال‌های گذشته تا به امروز داشته اند، این بوده است که اگر تصمیمی در داخل کشور اتخاذ می‌کردند و آن تصمیم را موافق با امنیت و منافع ملی خودشان می‌دانستند، از جاری شدن آن در اتحادیه نیز حمایت و پشتیبانی می‌کردند.

اما برعکس آن هم بوده است؛ یعنی این گونه نبوده که این کشور‌ها منافع و امنیت ملی خودشان را قربانی تصمیمات اتخاذ شده در اتحادیه اروپا کنند. به عبارتی هر کدام از این کشور‌های عضو به ویژه کشور‌های قدرتمند و محوری، تصمیمات اتحادیه را در چهارچوب تصمیمات و منافع خودشان می‌پذیرفتند و در این فضا حرکت کرده و می‌کنند. درباره مصوبه غیرالزام آور اخیر پارلمان اروپا، فرانسوی ها، آلمانی‌ها و کشور‌های مهم دیگر اتحادیه مثل ایتالیا و اسپانیا به خوبی می‌دانند که اگر بخواهند این مصوبه را بپذیرند و اجرا کنند، منافع و امنیت ملی آن‌ها به صورت جدی به خطر می‌افتد. در واقع دلیلی هم ندارد چنین حرکتی را انجام دهند و نفعی هم از این حرکت نمی‌برند.

به همین خاطر وارد این بازی نمی‌شوند و اعتنایی به آن مصوبه خاص نمی‌کنند. افرادی که سازوکار اجرایی اتحادیه اروپا و نحوه تعامل کشور‌های عضو با ساختار اتحادیه را بررسی می‌کنند، این برایشان واضح است و موضوع پیچیده‌ای نیست؛ به همین دلیل از ابتدا که چنین مصوبه‌ای مطرح شد، کارشناسان امر می‌دانستند که این مصوبه بیشتر یک بحث تبلیغاتی است، یعنی بهره‌ای از اجرا نخواهد برد و جدی نیست و خیلی وزنی هم ندارد. چون چنین مصوبه‌ای اگر به فرض توسط کشور‌های عضو اتحادیه پذیرفته شده و اجرایی شود، نفع خاصی برایشان به ارمغان نخواهد آورد و، اما در مقابل برای منافع ملی کشورشان به صورت جدی زیان بار خواهد بود؛ بنابراین دلیلی ندارد که این کشور‌ها زیر مصوبه‌ای را امضا کنند که هیچ خاصیتی ندارد و فقط دردسرساز است.

در یک مورد کاملا متفاوت شاهد بودیم که تروریستی اعلام کردن گروه حزب ا... لبنان توسط کشور‌های عضو اتحادیه اروپا با فرازونشیب‌های زیادی همراه شد و همه کشور‌های اروپایی آن را نپذیرفتند و خیلی دچار دست انداز شد. به عنوان مثال آلمانی‌ها که آن را پذیرفتند، زیان کردند و موقعیت خودشان را در کشور لبنان از دست دادند. قبلا آلمانی‌ها به عنوان واسطه بین رژیم صهیونیستی و حزب ا... عمل می‌کردند که از این جایگاه سقوط کردند.

این اتفاقات درباره گروه حزب ا... لبنان بود. موضع سپاه بسیار متفاوت است و وزن و جایگاه آن خیلی فرق می‌کند و کشور‌های اروپایی دلیلی نمی‌بینند که بخواهند با مصوبه پارلمان اروپا همراهی کنند. منطقی هم ندارد و منافع آن‌ها به شکل فعلی تأمین می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->